Gebied: Zuiden van AfrikaLamprohisfuliginosus1 framed

Lengte : max. 125 cm (mannetjes zijn kleiner 70 cm)

Voedsel: muizen en jonge ratten

Nederlandse naam: Afrikaanse huisslang

Deze soort heeft zijn naam te danken aan zijn levenswijze. Hij komt veelvuldig voor rondom de huizen van de mensen waar hij veel knaagdieren vangt. Het zijn slanke slangen die direct opvallen door hun glanzend uiterlijk en de mooie strepen boven de kaak. Er zijn verschillende soorten huisslangen en ze verschillen ook van kleur (van licht bruin tot groen). Ze zijn bewegelijk en hebben altijd honger. Pas op voor overvoeren.

Verzorging: Het dier stelt geen bijzonder eisen. De temperatuur is overdag rond de 28 graden en daalt ‘s nacht tot 20 graden. Als bodemsubstraat gebruik ik houtvezel. Een middelgroot terrarium voldoet in verband met hun grootte. Je kunt wat kunstplantjes gebruiken of een stukje kienhout. Een klein waterbakje maakt het geheel compleet.

Voortplanting: Deze slangen kennen geen winterrust Het verschil aan daglengte en lichtintensiteit kan het vrouwtje afremmen. Ze kunnen het gehele jaar door eieren leggen. Ze leggen tot maximaal 10/12 eieren per keer. Na het eier leggen moet het vrouwtje wel direct goed worden gevoerd omdat ze waarschijnlijk 2 maanden later weer eieren legt. Het uitbroeden geschiedt op/in vochtig vermiculite. De incubatietijd is 56 dagen bij 28/29 graden. De jongen zijn erg klein en soms lastig aan het eten te krijgen. Ze willen dan geen babymuizen maar je kunt ze op gang krijgen door stukjes muizenstaarten te voeren. Later stappen ze wel over naar muizen.

Klazienaveen

Klazienaveen - centrum
klazienaveen centrum
 - Klazienaveen -
daar moet je heen.


Counter - 1 jun 2018

Today 27

Yesterday 129

Week 505

Month 27

All 203119

Currently are 3 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions