Gebied: Zuid Brazilië, Argentinië en Uruguay (Zuid-Amerika).Lystrophis pulcher2 framed

Lengte : max. 56 cm (mannetjes) en 61 cm (vrouwtjes)

Voedsel: jonge muizen, jonge ratten, amfibieën en reptielen

Nederlandse naam: driekleuren haakneus

Deze rustige slang heeft zijn naam te danken aan zijn uiterlijk.

De drie kleuren zijn zwart, wit en rood. Bij jonge dieren zijn de ringen er duidelijk en helder waar te nemen. Bij volwassen dieren overheerst het zwart, de rode en de witte banen vervagen wat. Ze maken gebruik van deze kleuren die typisch zijn voor de giftige soorten zoals Yaras, Cruceras (Bothrops) en Koraalslangen. De buikkleur is zwart. Op zijn neus heeft de slang een haakje.

Verzorging: Het dier stelt geen bijzonder eisen. De temperatuur is overdag rond de 27 graden en daalt ‘s nacht tot 22 graden. Als bodemsubstraat gebruik ik houtvezel. Ze mogen er graag in woelen. Een klein terrarium voldoet in verband met hun grootte. Je kunt wat kunstplantjes gebruiken of een stukje kienhout. Een klein waterbakje maakt het geheel compleet.

Voortplanting: Een winterrust (afkoeling van enkele graden) in de maanden november, december en januari is aan te raden. Ze paren in het voorjaar en leggen tot maximaal 10 eieren. Het uitbroeden geschiedt op/in vochtig vermiculite. De incubatietijd is 50 dagen bij 28/29 graden.

Klazienaveen

Klazienaveen - centrum
klazienaveen centrum
 - Klazienaveen -
daar moet je heen.


Counter - 1 jun 2018

Today 27

Yesterday 129

Week 505

Month 27

All 203119

Currently are 2 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions