Gebied: Zuid Europa

Lengte: max. 30 cm TEST12 framed

Voedsel: plantaardig maar ook af en toe ook dierlijk voedsel.

Nederlandse naam: Griekse landschildpad

Mijn Griekse landschildpadden leven in een groot buitenterrarium (25 m²). Het zijn gemakkelijk te houden dieren. Voor hun uiterlijk verwijs ik graag naar de foto’s.

Het verschil tussen mannen en vrouwen is zeer eenvoudig. De mannen hebben een holle buik en hun staart is een heel stuk langer. Na de lange winterslaap volgen de luidruchtige paringen. Deze dieren hebben een beschermend status.

Verzorging: De dieren stellen geen bijzondere eisen. De temperatuur in het buitenterrarium is afhankelijk van het Nederlandse klimaat. In de kas echter kun je het vergelijken met het mediterrane klimaat. Als het te koud of te warm wordt dan graven ze zich in. Het zijn geen voedselspecialisten; in principe eten ze alles met groente als voorkeur. Ook voer ik ze af en toe kattenvoerbrokjes en jonge muizen.

Voortplanting: Na een lange winterslaap van vele maanden komen de dieren eind maart uit de grond. Ze paren in het voorjaar en zomer. Het vrouwtje legt meerdere malen eieren. Deze eieren zijn hardschalig en kunnen breken bij het uitgraven. Dus voorzichtig uitgraven! Het uitbroeden geschiedt in droog vermiculite. De incubatietijd is 60 dagen bij 30/31 graden. De jongen zijn zo groot als een euro en moeten eerst helemaal uitharden als ze net uit het ei komen. Na enkele dagen beginnen ze zelfstandig te eten.

Klazienaveen

Klazienaveen - centrum
klazienaveen centrum
 - Klazienaveen -
daar moet je heen.


Counter - 1 jun 2018

Today 28

Yesterday 129

Week 506

Month 28

All 203120

Currently are 3 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions