Timon ( Lacerta ) Lepida

Gebied: Spanje, Zuid Frankrijk en Marokkalacertalepida01 framed

Lengte: max. 55 cm

Voedsel: Insekten, vruchten en babymuizen

Nederlandse naam: Parelhagedis

De Parelhagedissen zijn samen met de Griekse Landschildpadden bewoners van een groot buitenterrarium. Ze verblijven daar het gehele jaar. De helft van het jaar zitten ze dan ook onder grond. Mijn Parelhagedissen zijn echte pareltjes. Direct uit de winterslaap zijn ze nog wat schuw maar daarna eten ze uit de hand. Het zijn in principe alles eters. Parelhagedissen hebben een groene basiskleur met aan de weerskanten mooie blauwe parels. De man is dominant en is duidelijk herkenbaar aan zijn gedrag. In oktober verdwijnen ze weer in hun natuurlijke schuilplaats en blijven dat tot maart het volgend jaar.

Verzorging: De dieren stellen geen bijzondere eisen. De temperatuur in het buitenterrarium is afhankelijk van het Nederlandse klimaat. In de kas echter kun je het vergelijken met het mediterrane klimaat. Als het te koud of te warm wordt dan verschuilen ze zich. Ik voer ze krekels, kakkerlakken, meelwormen maar ook vla, jam en droge kattenbrokjes. Af en toe een babymuis maakt hun menu compleet. Wat erg belangrijk is de vitamine D3, dat gaat in poedervorm over hun voedsel.

Voortplanting: Na een lange winterslaap van vele maanden komen de dieren eind maart uit de grond. Ze paren in het voorjaar en zomer. Het vrouwtje legt meerdere malen eieren. Deze eieren zoeken is altijd een hele kunst. Ik kan de legsel niet altijd vinden, het blijft soms wat gissen! Het uitbroeden geschiedt in vochtig vermiculite. De incubatietijd is 60 dagen bij 30/31 graden. Na enkele dagen beginnen ze stofkrekels en buffalo wormen te eten.

Klazienaveen

Klazienaveen - centrum
klazienaveen centrum
 - Klazienaveen -
daar moet je heen.


Counter - 1 jun 2018

Today 76

Yesterday 105

Week 286

Month 3979

All 191175

Currently are 12 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions