Paradijs?plant33-framed

U zoekt het paradijs?
Zoekt u maar niet verder want ik heb het gevonden.

Daarvoor moet u naar de provincie Groningen en wel naar een plaatsje met de naam Midwolda.
Vanuit de stad Groningen gaat u via de A7 richting Nieuweschans. Bij de afslag Scheemda / Midwolda verlaat u de snelweg en houdt u Midwolda op de borden aan.

In Midwolda zoekt u naar de Hoetslaan. Deze laan vindt u vrij snel als u uit bovengenoemde richting komt. De Hoetslaan is een vrij lange weg.
Aan bijna het eind ervan, iets van de weg af, vindt u het paradijs en wel op nummer 42.plant11-framed

 Gevonden

Niet dat u voor de deur van dit paradijs God of Petrus ontmoet, maar de kans is groot dat Jannes Munneke of zijn vrouw u verwelkomen. Op donderdag 1 september 2005 was ik door deze sympathieke man uitgenodigd om zijn paradijselijke tuinen te bezichtigen. Hij had mij al wat vaker uitgenodigd maar voor mij is Midwolda ook een behoorlijke reis. We werden hartelijk begroet, de koffie en thee stond klaar.
Ik had voor deze gelegenheid mijn moeder, een vrouw met groene vingers meegenomen. Mijn moeder heeft zich haar ogen uitgekeken en was zeer verheugd dat ze die middag mee mocht


 Rondleiding

Na de koffie en thee begon Jannes ons een rondleiding te geven. Om een idee te geven wat we zagen laat ik liever de foto's zien. We waren al ruim buiten het bloeiseizoen maar toch nog zeer onder indruk van de tuinen van Jannes. Er zijn diverse biotopen met de bijpassende planten, struiken of bomen gecreëerd. Jannes vertelde voluit en kon werkelijk elk plantje benoemen. En ook de bijzonderheden van al dit groen. Op zijn grondgebied bezit hij vele duizenden orchideeën. Helaas voor ons waren deze nu uitgebloeiplant14-framedd. 


Tuinhuis

In zijn tuinhuis (kas) houdt Jannes ook vele tropische planten, orchideeën, bromelia's en tillandsia's.
Ook kweekt hij in zijn laboratorium nieuwe soorten. In reageerbuisjes op speciale voedingbodems worden de nieuwe plantjes gekweektplant30-framed.
Deze planten zijn interessant voor terrarium-, palludarium- en vivariumhouders. Jannes heeft een keur aan mogelijkheden. U vindt hen dan ook onder de website:  www.terraplant.nl.
Vele uren later verlieten we dit paradijs met veel nieuwe ideeën en opgedane indrukken. Ik kon het derhalve niet nalaten om dit verhaal te schrijven.
Jannes Munneke is ook vaak te vinden op de grote reptielenbeurzen in Nederland en Duitsland.


 Gegevens

Ik besluit dit verhaal met de gegevens van Jannes Munneke

Plantenkwekerij Munneke
Hoetslaan 42
9681 CM Midwolda
T: +31-(0)597-552.531
F: +31-(0)597-552.531


Ik raad u dan ook van harte aan om dit paradijs eens te bezoeken.
Vooral in de maanden mei en juni schijnen deze tuinen onvergetelijk te zijn.
En wie wil niet naar het paradijs!!


Door Gerard Heijnen

plant34-framed width=

Klazienaveen

Klazienaveen - centrum
klazienaveen centrum
 - Klazienaveen -
daar moet je heen.


Counter - 1 jun 2018

Today 11

Yesterday 113

Week 236

Month 2834

All 183236

Currently are 5 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions